+47 948 28 635  
Man. – Fre.: 10:00 – 18:00
Varer for 0,00 kr
0
varer for 0,00 kr
0

Bare se for deg en sommerkveld med gode venner, god drikke og lukten av trekull og stekt kjøtt. Kan det bli bedre?
Maten som tilbredes i Kamado Bono grillen tar matlagingen til nye høyder, og maten holder seg saftig og aromatisk. Grillen er enkel og behagelig å bruke, og her gir vi deg noen tips til hvordan du bruker grillen til forskjellig bruk.

 

Dette er den enkleste og mest brukte grillemetoden, når maten tilbredes over åpen ild. Direkte grilling er spesielt populært fordi overflaten av kjøttet brunes, og det saftige kjøttet får en sprø overflate. Denne metoden passer best til et mykt kjøttstykke med tykkelse på opptil 5 cm. Dette kan for eksempel være hakket kjøtt, biff, kyllingfilet, hamburgere eller kebab. Metoden fungerer også utmerket med fiskefilet, grønnsaker eller andre matvarer som krever rask matlaging. Vi anbefaler å prøve ut spansk paella eller annen eksotisk mat fra Asia tilberedt på åpen ild.

Merk! Grillen skal alltid ha lokket på! Grillen er konstruert for å steke med lokket på, og du kan justere temperaturen med luftventilene. Vi anbefaler å prøve ut spansk paella eller annen eksotisk mat fra Asia tilberedt på åpen ild.

 

Vi vet alle hvor vanskelig det er å steke større kjøttstykker, når man aldri vet om kjøttet er klart eller fortsatt rått på innsiden. Med indirekte grilling og bruningsfunksjon kan du tilberede store kjøttstykker (tykkelse 5 cm eller mer) eller kjøtt med mye ben som for eksempel kylling. Overflaten på de tynnere bitene blir brunet imens innsiden blir ferdig stekt.

For langtidssteking benytter man en spesiell keramisk plate (Varmereflektor) som beskytter maten mot direkte varme og ild. Maten tilberedes da i sirkulasjonsvarmen som gjenstår, takket være de keramiske og velisolerte veggene, samt det buede lokket. Grillen og dens luftventiler gjør at du ikke behøver å bekymre deg for å stå timevis og følge med på maten. Still inn ønsket temperatur, og grillen sørger selv for at temperaturen holder seg jevn i lang tid. Trekullet brenner sakte og du behøver ikke å legge på mer kull.

 

Med Kamado Bono er perfekt for baking! Ta frem mors gamle oppskrift og bak ditt eget brød, boller, kaker, eller barnas favoritt – hjemmelaget pizza! Den allsidige grillen fungerer utmerket som vanlig ovn og ovnbakst. Nok en gang er det grillens gode evne til å holde jevn varme lenge, samt muligheten til å justere temperaturen som er hemmeligheten.

I tillegg har Kabano Modo en Pizza og bakestein som er et «must» for vellykket baking. Fordelen med å bake brød med Kamado Bono grillen er at du får en utrolig sprø skorpe på overflaten, som ikke kan skapes i vanlig ovn eller grill. Fukt fra deigen absorberes i pizzasteinen under steking, noe som gjør at du får en utmerket god og sprø skorpe på brødet eller pizzaen din.

 

Det er alltid herlig å ha mulighet til å røyke din helt egne fisk eller skinke. Selvfølgelig er dette også noe Kamado Bono grillen hjelper deg med! Røykeprosessen tar noen timer, men når du smaker din egenrøkte matrett forstår du at hvert eneste minutt er verdt ventetiden! Resultatet av den lange røykeprosessen er at kjøttet eller fisken gir en saftig, myk og aromatisk smaksopplevelse. Vi anbefaler å prøve røyking av kalkun, ost eller grønnsaker. Vi garanterer at gjestene dine blir imponert!

Røyketemperaturen kan variere fra 107 til 135 grader. Alt du trenger å lære deg er å stille inn temperaturen riktig for å nyte den røkte maten din. Kamado grillen gjør resten av jobben! Kamado Bono grillen sørger for at temperaturen holdes jevn over lang tid, og krever ingen spesiell overvåkning. Spesialplaten (varmereflektoren) beskytter maten mot direkte flammer og lar varmen og røyken ta hånd om røykeprosessen. I tillegg behøver du heller ikke å snu maten mens du røyker den.